Fjernvarmepris 2022 og 2023

8. november 2022

Kære fjernvarmeforbrugere

Da der for tiden er rigtig meget omtale om fjernvarmepriserne i medierne, kommer her en opdatering på vores forventninger til fjernvarmeprisen, i Hjordkær, både for resten af 2022 og for kalenderåret 2023.

For den resterende del af 2022 forventer vi, at den tidligere udmeldte pris på 10.157,- kr. for det vi kalder et standardhus, fortsat kommer til at holde.

For 2023 ser vores situation også fornuftig ud og vi forventer derfor, at prisen kommer til at ligge på niveau med prisen for 2022, måske med en mindre regulering svarende til den normale inflation.

Når det så er sagt, så er der en hel del forbehold i forhold til udmeldingen omkring 2023. I disse dage er EU og folketinget i gang med at beslutte om el producenter, som vi er, skal have reguleret afregningsprisen for elproduktionen. En anden faktor, som kan få betydning, er prisen på vores brændsel som er træflis. Vi ser et marked, hvor priserne stiger. Vi har også en lille udfordring i forhold til, at vores kraftvarmeanlæg, efterhånden har en del år på bagen, rettere sagt 25 år og kræver derfor en del vedligeholdelse, som også kan resultere i større udgifter.

Afslutningsvis vil vi dog gerne tilkendegive, at vi står et fornuftigt sted i forhold til fortsat at have en varmepris som ligger i den lave ende, af de fjernvarmepriser, som vi kan se bliver meldt ud, både på lokal og på landsplan.

Hilsen Hjordkær Fjernvarme